BambustrumporHos oss på StrumpBoden hittar man ett stort sortiment av olika bambustrumpor för olika ändamål.


Bambutextilier har många bra egenskaper. Visste ni att bambuplantor har ett eget naturligt skydd mot svampangrepp, kvalster och bakterier? Detta medför 

att strumporna håller sig fräschare längre och motverkar dålig lukt.

Bambustrumpor- Bättre för miljön & dig


Det finns inget bättre för dig och miljön än bambustrumpor. Den viskos av bambu som våra plagg tillverkas av är 100% biologiskt nedbrytbar, förnyelsebar och kommer mestadels från Mosobambun även kallad ”jättebambu”. Det är den snabbast växande plantan i världen.

Bambun växer helt organiskt utan konstbevattning, bekämpningsmedel eller gödning i sluttningsplantager certifierade av FSC.  Produktionen sker i en helt integrerad och sluten viskosprocess, med full återanvändning av kemikalierna. Man återanvänder även större delen av vattnet i processen.

Det bambutyg som bambustrumporna är gjorda utav gör dem otroligt mjuka. Dess fiberstruktur i tyget är mer ihåligt, detta gör att bambustrumpor är mer absorberande än de i tex bomull. Detta gör att strumporna håller sig mer torra och hjälper till att ta bort oönskade lukter.


StrumpBoden och bambustrumpor

Hos oss på StrumpBoden hittar ni ett stort sortiment bambustrumpor för dam och herr. Dessa mjuka strumpor går att beställa i den färg och storlek som önskas. Vi har även olika sorters produkter och strumpor i detta fantastiska bambumaterial.

Välj mellan ankelstrumpor, walking strumpor, stödstrumpor eller ett par strumpor i någon glad färg. Dessa mjuka strumpor kan du hitta i en stor variation av mönster hos oss på StrumpBoden.Fördelar med bambustrumpor

Det finns många fördelar med bambustrumpor. De är inte bara otroligt sköna och miljövänliga, utan har även en mängd andra goda egenskaper. Det finns en bra anledning till att dessa strumpor har ökat i popularitet de senaste åren.

Vi på StrumpBoden har en stor variation av produkter för dam, herr och barn. Nedan listar vi fördelar med bambustrumpor, vad de gör för dina fötter samt för vår miljö.

  • Bambustrumpor är allergivänliga, vilket är perfekt för dig med känslig hud och om man lider av allergier. Bambutyg är andningsbart vilket skapar en extra bra miljö för fötterna.

  • Minskar oönskade dofter. Fibrerna i bambu-materialet är temperaturreglerande samt absorberande. Detta gör att förhållandena i strumporna blir dåliga för bakterierna. Vilket gör att bambustrumporna naturligt minskar lukten av svett. Strumporna är således optimala vid träning men även till vardags.

  • Skönare på foten. Bambutyg är otroligt mjukt, vilket gör att bambustrumpor sitter mer bekvämt på foten än bomullsstrumpor.

  • Bra för miljön. Bambustrumpor är inte lika farliga för miljön, då de exempelvis inte behöver vatten. Bambu har även ett naturligt skydd mot bakterier, vilket gör att man inte behöver använda farliga kemikalier. Det gör dem organiska och bättre för vår natur.

  • Reglerar temperaturen. Bambustrumpor har ett termostatiskt tyg som reglerar temperaturen. Det gör att bambustrumpor håller dina fötter varma på vintern och svala på sommaren. Detta skapar den ultimata komforten för dina fötter.

  • Håller fötterna torra. Bambustrumpor absorberar tre till fyra gånger så mycket fukt jämfört med bomullsstrumpor. Detta gör att det tar längre tid innan man känner att strumporna är blöta. Bambustrumpor är därför perfekta att använda för längre promenader, träningspass, varma sommardagar m.m.

Bambu eller bomull?

Materialen är svåra att jämföra rakt av. Det finns inte bara en variant av bomull. Bomull kan odlas ekologiskt med bra miljöprestanda eller odlas på ett sätt som inte bidrar till någon bra och hållbar utveckling.

Konventionellt odlad bomull besprutas med många kemikalier och gödslas med stora mängder av konstgödsel. Oavsett hur man odlar bomullen är processen väldigt vattenkrävande. Det krävs mellan 10 000 till 20 000 liter vatten för att ta fram ett kilo bomull.

Detta är en av de största skillnaderna mellan bomull och bambu, då bambu inte behöver någon som helst konstbevattning. Bambu klarar sig helt med naturlig nederbörd. Bambu kan även av egen kraft motstå skadedjur, vilket innebär att man inte behöver använda bekämpningsmedel eller konstgödsel.

Bambu är en av världens snabbast växande förnyelsebara resurser. Under gynnsamma förhållanden kan bambu växa mer än en meter per dag.

En annan fördel med bambu är att det skördas för hand och återplanterar sig själv efter skörd. De skjuter då upp nya skott och ger 20 gånger mer fibrer per hektar än bomull.
Bambu- liknar inget annat material

Bambu är på många sätt bättre än miljövänliga alternativ som bomull. Materialet är mjukt och stretchigt, vilket gör det idealiskt för produkter som strumpor, underkläder och kläder.

På FSC-certifierade plantager odlas bambu helt ekologiskt utan behov av bevattning, bekämpningsmedel eller konstgödsel.

Skörd av bambu sker för hand, vilket är skonsamt för både miljön och invånarna. Bambu förvandlas till tyg i en viskosprocess där det mesta av vattnet återanvänds.
Tillverkningen av strumpor av bambu.

I tillverkningen av tyget återanvänds större delen av vattnet i processen vid produktion av viskos av bambu. Viskosen framställs i en helt integrerad samt sluten process, med full återanvändning av kemikalierna.

Man bleker viskosen av bambu med miljövänlig väteperoxid till skillnad från vanlig bomull som oftast bleks med klor. Viskosen av bambu är även 100 % biologiskt nedbrytbar och förnyelsebar.

Vi på StrumpBoden har alla möjliga sorters strumpor av bambu. Allt från ankelstrumpor, walking strumpor, diabetikersockar, stödstrumpor, strumpor till sneakers m.m. Här kan du hitta bambustrumpor för både dam, herr och barn i den storlek du önskar.Tack vare bambu

• Mindre miljöpåverkan, odlas helt organiskt

• Naturliga egenskaper, håller materialet fräscht längre

• Håller huden sval och verkar fuktighetsreglerande

• Runda, lena, mjuka fibrer som är bra för känslig hud

• Lyxigt mjuka och följsamma produkter


Diabetikersockar

Vi på StrumpBoden har även bambustrumpor som är utformade för diabetiker. De är helt utan resår vilket är bra för blodcirkulationen i benen. En av de vanligaste problemen för diabetiker är dålig blodcirkulation.

De är lätta att ta på och har ingen söm på insidan vid tårna, vilket gör dem skonsamma mot tårna. Dessa strumpor är framtagna för att vara så skonsamma som möjligt för extra känsliga fötter.

Genom att använda strumpor som har rätt egenskaper för sina fötter, ger en stor skillnad i komfort. Dessa diabetikerstrumpor finnes till både dam och herr här på StrumpBoden.