StrumpBoden

Integritetspolicy

Integritetspolicy

Uppdaterad 2018-09-03

Den 25 maj 2018 börjar nya regler om skydd för personuppgifter att gälla i och med att den nya dataskyddsförordningen, GDPR, träder i kraft. Vi vill därmed informera om hur vi, StrumpBoden, hanterar uppgifter om Dig i enlighet med den nya lagstiftningen

VAD ÄR EN PERSONUPPGIFT.
En personuppgift är all information som direkt eller indirekt kan hänföras till en fysisk person

HUR BEHANDLAR VI DIN PERSONLIGA INFORMATION?
När du handlar från en webbutik, vår eller någon annan, så lämnar du ifrån dig information om dig själv. Var du bor, vilken e-postadress du har och vad du handlar. Vissa av våra kunder undrar vad vi gör med informationen och här beskriver vi lite mer formellt hur vi arbetar med information.
Grunden i allt vi gör är att behandla våra kunder som vi själva vill bli behandlade, alltid. Det gäller även när det kommer till information.

SAMMANFATTNING AV VÅR INFORMATIONSHANTERING
Vi samlar in så lite information som möjligt. Vi behöver veta var du bor för att kunna skicka varorna hem till dig. Beställer du till ditt jobb eller sommarställe behöver vi inte ens veta var du bor.
Vill du beställa mot faktura så måste våra samarbetspartners Klarna   ha ditt personnummer. Bara då kan du få dina varor hemskickade mot faktura.
När du betalar med kort så krävs det att du uppger ditt kreditkortsnummer. Det går via en säker server och Klarna  sköter kortbetalningar åt oss.
Sen så måste vi såklart veta vilka produkter du beställer och vi behöver din e-postadress för att kunna kontakta dig med leveransbesked, ändrad information osv.

Här kommer en mer detaljerad beskrivning.

VILKA SYSTEM HAMNAR DINA UPPGIFTER I ?
Om Du anmäler Dig till vårt nyhetsbrev, som vi skickar ut via "Get A Newsletter", där samlar vi namn och e-postadress.
Vill Du avsluta Dit medlemskap  finns möjligheten i slutet på nyhetsbrevet att klicka i en länk, så avslutas Ditt medlemskap.
När du handlar hos oss så går din order igenom flera steg för att vi ska kunna behandla och skicka dina varor till dig.

Quickbutik
Vi använder ett system för vår webshop som heter Quickbutik. Det är en databas där våra produkter, våra sidor med text och allt annat (inklusive den här sidan) du ser i webshopen finns samlat. När du lägger en beställning på StrumpBoden så gör du det i Quickbutik.
Din beställning hamnar då i en databas hos Quickbutik som vi och Quickbutiks tekniker har tillgång till. Quickbutik förvarar informationen åt oss men behandlar den inte på något sätt utan vår tillåtelse och att vi begär det. Exempelvis kan vara om en beställning av någon anledning inte gått igenom eller blivit dubbel. Då kan Quickbutiks tekniker undersöka ordern och felsöka.
I beställningen finns information om vilka produkter (exempelvis stödstrumpor eller stödstrumpbyxor) du köpt av oss, hur du betalat (men ingen information om kreditkort, personnummer eller liknande), den adress vi ska skicka varorna till, samt den IP adress där beställningen lades.
Det är från Quickbutik du får e-post meddelande om att vi mottagit din order och när vi skickat din order.

KLARNA, OCH SWISH
När du kommer till kassan så måste du betala för dina varor. Där kan du välja mellan olika betalsätt. Beroende på betalsätt så kommer en extern betalningsfömedlare ge information om ditt köp. Klarna   har ett system där orderns innehåll syns så det kan se ut så här:
"6737-38 Comfort Stödstrumpa Khaki- 2 st -140kr totalt 280 kr"
Har du frågor kring hur Klarna eller Swish behandlar din information måste du kontakta betalningsförmedlaren, Klarna  och för swish, din bank.

SPECTER
När din beställning gått igenom skickas den till vårt affärssystem. Vi använder ett separat affärssystem för att knyta ihop lager, bokföring och logistik. Det är bara vi, StrumpBoden, som har tillgång till systemet och ingen bearbetar dina uppgifter utom vi.

FRAKTBOLAG

För att kunna leverera dina beställningar och slutföra vårt avtal måste vi dela med specifik information med fraktbolaget. Det som delas med fraktbolaget är förnamn, efternamn samt adressuppgifter för leverans. E-postadress och/eller mobilnummer kan även komma att delas med fraktbolaget för avisering.
De fraktbolag vi samarbetar med är: DHL , PostNord

DINA KUNDMAIL
  Normalt sett raderar vi inkomna mail, info@strumpboden.com, senast 1 – 1,5 månader efter att vi mottagit dom.

DATASKYDDSANSVARIG HOS StrumpBoden ?
Jag, Göran Rydell, ägare till StrumpBoden, är dataskyddsansvarig . Vill du ha kontakt så maila mig info@strumpboden.com

HUR ANVÄNDER VI DEN HÄR INFORMATIONEN?
Vi använder informationen för att expediera din beställning. Vi använder din e-postadress för att kunna skicka information till dig. Vill du inte ha information från oss så kan du enkelt via en länk informationsmailet avbeställa vidare informationsbrev och kommer då aldrig bli kontaktad av oss igen.


Hur länge sparas uppgifterna ?
Uppgifter om Dig sparas så länge det behövs för det syftet som är orsak till att vi samlat in Dina uppgifter.
Här följer information om ungefär hur länge Du kan förvänta Dig att uppgifterna om Dig sparas.
Om Du vill veta mer eller begära att vi tar bort uppgifter om Dig i förtid, kontakta oss via e-post
Om Du har handlat av oss på nätet eller via telefon, sparas Dina uppgifter i 2 år.
Om Du anmäler Dig till vårt nyhetsbrev, sparas Dina uppgifter till dess att Du avanmäler Dig från nyhetsbrevet.
Vissa uppgifter måste sparas i ungefär 7 år på grund av bokföringslagens regler.


Kan jag få del av uppgifter om mig samt ändra eller ta bort dem ?
Du har rätt att kostnadsfritt ta del av Dina personuppgifter. Du kan även begära rättelse, radering  
av uppgifter om Dig eller invända mot behandlingen på annat sätt. Kontakta oss via e-post så hjälper vi Dig.
Vissa uppgifter måste finnas kvar pga bokföringslagens regler.
Om Du har synpunkter på hur vi behandlar Dina uppgifter är Du välkommen att höra av Dig till oss via e-post. Du kan även vända Dig till Datainspektionen om Du vill framföra ett klagomål.
VARFÖR SPARAR VI INFORMATION?
Vi sparar information av bokföringstekniska skäl. Vi behöver kunna redovisa underlag för skattemyndigheten


COOKIES
Vi använder cookies. Det gör vi för att kunna lagra dina varor i din varukorg.
Vi använder dessutom Googles tjänster "Google Analytics" Även dessa tjänster använder Cookies. Här kan du läser mer om vad det betyder för dig.


INFORMATION TILL ANDRA AKTÖRER
Vi lämnar aldrig ifrån oss din information till någon annan. Undantag görs om vi av någon anledning är tvingade enligt lag eller domstolsbeslut.


TA BORT DIN INFORMATION FRÅN VÅR DATABAS
Den information vi sparar finns bara som underlag för den ekonomiska transaktionen och behålls av legala skäl och kan därför inte raderas.
Har du frågor så är du välkommen att kontakta oss på info@strumpboden.com

Så nu hoppas jag att du känner dig trygg med hur vi behandlar dina personuppgifter och vill fortsätta handla dina stödstrumpor hos oss.


Hur når Du oss på StrumpBoden ?
info@strumpboden.com
StrumpBoden  Follingegatan 2   596 33 Skänninge
073 - 830 20 72