ÖppningssidaVälkomna 


StrumpBoden säljer stödstrumpor och andra medicinska strumpor såsom strumpor utan resår, perfekt för diabetiker. Finns tunna både i bomull och i ull, finns även med frotté i foten. Strumpor med lös resår är en storsäljare. Dessa finns i bambu, bomull och i ull. Dessutom har vi även helt vanliga strumpor från barnstorlek och uppåt. Kompressionsstrumpor har väl dokumenterade goda egenskaper:

* Förbättrar blodcirkulationen i benen.
* Förebygger svullna ben/fötter och åderbråck.
* Reducerar risken för blodpropp. Extra viktigt att tänka på vid längre flygresor.
* Förbättrar närings-/syre-utbytet till musklerna vilket i sin tur resulterar i mindre stelhet och träningsverk.
* För dig som är gravid är det extra viktigt att använda stödstrumpor - förebygger framtida besvär/åderbråck.
* Har du ett stillasittande/-stående arbete där vadmusklerna inte är tillräckligt aktiva så underlättar stödstrumporna blodcirkulationen och benen känns "piggare och lättare" efter arbetsdagen.

När en stödstrumpa har CE-märkningen innebär det att den är registrerad hos Läkemedelsverket och att tillverkaren garanterar att dessa krav uppfylls. Samtliga våra medicinska strumpor är CE-märkta och tillverkade av Medisox.


Diabetikerstrumpa 

PROSOX utvecklades ursprungligen för diabetiker för att möta deras specifika behov. Problem såsom nedsatt blodcirkulation och känsel, känslighet för blåsor och friktion mot huden, tillsammans med en långsam läkningsprocess. Den färdiga Prosox-strumpan gav en lindring av dessa problem.

Prosox är samtidigt en elegant strumpa. Självklart är Prosox en utmärkt strumpa för alla som kräver en strumpa av topp kvalitet.