Stödstrumpor

https://www.strumpboden.com/stodstrumpor/medicinska-stodstrumpor

Stödstrumpor herr


Stödstrumpor för herr och dam

Vad är stödstrumpor och kompressionsstrumpor? 

Stödstrumpor och kompressionsstrumpor ger ett extra stöd för dig som har trötta och svullna ben samt fötter. 

Strumporna lindrar dessa besvär samt förebygger åderbråck, främjar blodcirkulation och reducerar risken för blodpropp i benen. Utöver detta kan stödstrumpor förbättra musklernas syre-, och näringsupptag, vilket resulterar i mindre stelhet och träningsvärk. Stödstrumpor har blivit väldigt populära och det kan man förstå när stödstrumpor har väldigt många bra egenskaper.
Skillnaden mellan stödstrumpor och kompressionsstrumpor

Många tror att stödstrumpor och kompressionsstrumpor är samma sak, bara olika namn. Stödstrumpor är till för friska personer som har friska vener, det vill säga de som inte har något avtagande tryck som exempelvis åderbråck.

Medans en kompressionsstrumpa är mer ett medicinskt hjälpmedel. Det ger mer tryck och har en väv som masserar benen när man går. Dessa har kompression från klass 2 och uppåt. Här på StrumpBoden hittar man stödstrumpor med kompression i klass 1, till herr och dam i många olika färger samt mönster.Stödstrumpor har olika kompressionsklasser

Hos oss på StrumpBoden hittar du stödstrumpor upp till kompressionsklass 1, det vill säga att vi har strumpor med kompression mellan 11-21 mmHg. Letar du efter stödstrumpor med kompressionsklass 1 ska du välja ett par med kompression 10-21 mmHg.

Vad betyder mmhg? Det är den enhet som trycket i stödstrumporna mäts i. Stödstrumporna är utformade för att pressa ihop benen. Ju högre mmhg desto högre tryck och kompression. Klass 1 och klass 2 är de vanligaste klasserna.


Kompressionsklass 1

Klass 1 används när du har trötta och svullna ben eller dåligt venöst återflöde. Dessa stödstrumpor i kompressionsklass 1 är bra att använda för att förebygga exempelvis åderbråck samt blodproppar, då de ökar blodcirkulationen i benen och fötterna samt ger bra stöd.

Klass 1 är den vanligaste klassen på stödstrumpor som används vid stillasittande arbete, när man står samt går mycket på sitt jobb och även vid långa resor. De minskar även risk för blodpropp i samband med operation eller långa flygresor där man sitter ner länge.

Detta är den vanligaste stödstrumpan för vardaglig användning, då de på ett bra sätt förebygger trötta och svullna ben samt fötter. Gå in på var stödstrumpa för mer information och fördelar med de olika materialen. Välj mellan strumpor av bambu, bomull m.m i den färg som passar dig.

Att tänka på när du använder stödstrumpor

  • Det är bra om du har flera par stödstrumpor och modeller att byta mellan. 

  • Daglig tvätt ökar strumpans livslängd. 

  • De medicinska egenskaperna påverkas när stödstrumpor används - de återgår till sitt ursprung efter tvätt. 

  • Vik aldrig ner skaftet. Stödstrumpor ska sluta ca två fingerbredder nedanför knävecket. Välj i så fall istället ankelstödstrumpor.

  • De allra flesta kan välja samma strumpstorlek som sin skostorlek. 

  • Mindre avvikelser från måttlistan har ingen större betydelse. Det som händer är att trycket blir något högre eller lägre - det absolut viktigaste är att strumpans tryck är graderat, dvs högst vid ankeln och sedan avtagande upp mot knät. 

  • Lider du av cirkulationsbesvär? Rådfråga din läkare innan du använder stödstrumpor.
Stödstrumpor herr

Hos oss på StrumpBoden hittar man ett stort urval produkter av stödstrumpor till herr. Vi har flera olika färger, mönster och material. Våra stödstrumpor till herr som är gjorda av bambu andas bra och är otroligt mjuka. Då bambu är ett material som andas motverkar, de effektivt uppkomsten av fotsvett.

Stödstrumporna finns även i material som bomull, vilket är ett otroligt tåligt samt hållbart material. Man kan med fördel tvätta sina stödstrumpor ofta, då de återfår sin maximala kompress vid tvätt.

Våra stödstrumpor i ull är sköna och varma att använda för benen under de kalla vinterdagarna. Är du aktiv inom sport har vi även sport-stödstrumpor som exempelvis motverkar kramp, ger piggare samt mer uthålliga ben och fötter. Dessa stödstrumpor finns upp till storlek 47.

Stödstrumpor för herr finns att köpa i en- eller flerpack. Gå in på våra produkter för att hitta rätt storlek för just dig. Vi har allt från storlek 36-47 på våra strumpor, för att du ska hitta en stödstrumpa som passar just din fot.


Stödstrumpor dam

Vi på StrumpBoden har ett stort sortiment av stödstrumpor till dam. Välj mellan det mönster, färg, storlek och stöd som passar din fot samt ben bäst. Hitta den kompression för benen som är bäst för dig. Vi har strumpor från storlek 36 och uppåt.

StrumpBodens stödstrumpor för dam finns i material som bomull, extra mycket bomull, bambu, nylon samt ull. De i ull är optimala för de där kalla vinterdagarna, men ni finner även lite tunnare stödstrumpor som heter Skinlife för de varmare dagarna.

Bomull är ett otroligt slitstarkt material som tål många tvättar och torktumling. Denna stödstrumpa kan man tvätta många gånger utan att den mister sin effekt. Väljer du bambu stödstrumpor ger de dig en otroligt mjuk känsla, de är miljövänliga och minskar.

CE-märkta Medisox stödstrumpor

Medisox är en svensk strumptillverkare belägen i Söderköping. Detta företag utvecklar och tillverkar alla sina strumpor i Nordens största fabrik för stödstrumpor. Även dessa strumpor hittar man här på StrumpBoden.

Strumporna från Medisox är CE-märkta, dvs registrerade hos Läkemedelsverket. Man har utfört tester med avancerad mätutrustning för att garantera strumpans medicinska funktion. Medisox klass 1 säljs över disk utan receptförskrivning av läkare.

För en klass 1 strumpa gäller:

Ankeltryck         15-21mmHg

Vadtryck            12-17mmHg (eller 80% av ankelns tryck)

Tryck strumpkant 8-11mmHg (eller 50% av ankelns tryck)


Stödstrumpor för dina svullna ben och fötter?

Stödstrumpor har många bra egenskaper och är speciellt användbara för dig som har ett jobb där du står och går mycket, eller ett stillasittande kontorsarbete. Du som t.ex. jobbar inom vården, är frisör, lagerarbetare eller har ett kontorsjobb kan därför dra extra nytta av stödstrumpor.

Även du som inte reser mycket och långt bör man införskaffa ett par stödstrumpor inför flygresan, särskilt vid en högre ålder då risken för blodpropp ökar. Ett problem man kan minska med dessa strumporna.
Stödstrumpor för gravida

För de som är gravida är det extra viktigt att använda stödstrumpor då det förebygger framtida besvär med till exempel åderbråck. När man är gravid ökar både blodvolymen och vätska i kroppen, vilket ofta leder till problem med svullnad i ben samt fötter.

Stödstrumpor hjälper dig och din kropp att pressa tillbaka blodet ut i kroppen. Sammanfattningsvis finns det behov av stödstrumpor för de allra flesta, och vi hjälper dig att hitta rätt stödstrumpa, färg och storlek för dig!

Mer information om hur stödstrumpor kan hjälpa just dig och dina behov hittar du längst ned på sidan, under produkterna.