Extra Benvidd

Stödstrumpor med extra benvidd

En klassisk stödstrumpa/kompressionsstrumpa med hög andel bomull och extra benvidd för breda vader. Stödstrumpan är av kompressionsklass 1, det vill säga att strumpan har en kompression på 15 - 21 mmHg. Detta är helt enkelt en rymlig stödstrumpa med extra bredd, som är speciellt utvecklade för dig med kraftigare vader eller svullna ben. 

Stödstrumpor för breda vader

För dig som har breda vader eller väldigt svullna ben kan det vara svårt att hitta en stödstrumpa som passar. De flesta stödstrumpor har en graderad kompression, vilket betyder att strumpan ofta sitter tight runt vaden. Har du problem med att hitta rätt strumpmodell för just dina behov, kan våra stödstrumpor för breda vader vara svaret. Förutom att strumporna har en större utformning fungerar de precis på samma sätt som vanliga stödstrumpor. Det vill säga att de motverkar trötthet i benen, minskar svullnad samt lindrar och förebygger åderbråck. Strumporna du hittar här är även förstärkt över hälen för en längre hållbarhet. 

Vem kan använda stödstrumpor?

Det finns egentligen ingen riktigt gräns för vem som bör använda stödstrumpor, då fördelarna är många oavsett vilken ålder, yrke eller livsstil du har. Man brukar säga att en stödstrumpa är bra för dig som har en väldigt stillastående eller stillasittande vardag. De är därför särskilt populära inom vårdyrken, hos personer som reser mycket eller äldre människor med dålig blodcirkulation. 

Vilken storlek behöver jag?

När du ska välja storlek på din stödstrumpa är det lättast att gå efter din skostorlek. För dig med bred vad kan det däremot vara bra att mäta ditt ben innan du beställer din strumpa. Kom ihåg att mäta både ankel och vad innan du går ur sängen och stödjer dig på benet. Ankeln ska mätas där den är som smalast, och vaden där den är som kraftigast. Skulle din skostorlek inte passa in enligt måttabellen kan du prova någon av våra tålösa stödstrumpor.


Om din strumpa benämns som "beställningsvara" betyder det att din önskade storlek och färg är slut. Lägg din beställning så tar vi hem strumpan åt dig inom några få dagar. 

Material : 55% Bomull, 30 % Polyamid, 15 % Lycra

Tvätt: 60 grader