Ankelstöd strumporAnkel stödstrumpor är perfekt för dig som vill ha 

kompressionsstrumpor som är lägre men samtidigt ger stöd.


Lägre stödstrumpor med kompression är bra för trötta fötter och motverkar svullnad. Strumporna stimulerar blodcirkulationen som förebygger svullnad i benen.

Stödstrumpor som går till din ankel är bra om du har svullna vader, blir det stasningar med dessa strumpor, då är det knähöga stödstrumpor som gäller.

Ankelstödstrumpor är även ett väldigt bra alternativ på sommaren för dig som behöver strumpor med kompression, men vill ha så luftigt som möjligt.Stödstrumpor- Ankel

Hos oss på StrumpBoden hittar ni en stor variation produkter av stödstrumpor. Vi har ankelstödstrumpor både i bomull och bambu med olika egenskaper. Hitta en produkt, färg och storlek som passar just dig.Bambu ankelstödstrumpor

Våra ankelstödstrumpor i bambu har en mjuk resår som inte trycker och stasar. De har en förstärkt sula, häl och tå. De har en kompression som är ett behagligt stöd i vardagen som motverkar svullnad.

De har även en tåsöm som är extra tunn. Att de är gjorda av bambu gör dem otroligt svala på sommaren och varma på vintern. Bambumaterial är temperaturreglerande, absorberar svett och minskar på ett naturligt sätt lukten av svett.

Bambu är otroligt mjukt och komfortabelt mot huden då bambumaterial är mer följsamt än andra material. Bambu ger foten ett bra klimat att vistas i, vilket medför förminskning av fotproblem.

Stödstrumpor i bomull

Ankelstödstrumpor i bomull är ett naturfiber som är väldigt slitstarkt. Produkter av bomull är väldigt starka och hållbara då bomullsfibrerna är uppbyggd i en slags spiral. Bomull är ett slitstarkt och högkvalitativt material som är otroligt motståndskraftigt mot slitage.

Våra ankelstödstrumpor av bomull är det klassiska valet och har ett högt innehåll av bomull. Stödstrumpor i bomull är bekväma samtidigt som de ger ett bra stöd och kompression. De är mer diskreta och ser ut som vanliga ankelstrumpor.

På StrumpBoden hittar man stödstrumpor i bomull och finns i svart samt vit färg. De har ingen resår upptill vilket gör att de inte trycker på eller stasar. De är även förstärkta i hälen vilket gör strumporna mer slitstarka där.
Fördelar med ankelstödstrumpor

  • De skyddar ömma muskler och senor i foten samt ankeln.

  • Strumporna reducerar svullnader i foten och ökar blodcirkulationen.

  • Sköna på sommaren om man söker ett svalare alternativ till de höga stödstrumporna. Man kan ha dem till shorts/ kjol mm då de ser ut som vanliga strumpor.

  • Perfekta att använda till längre resor eller andra ställen där man sitter en längre stund.

  • Andningsbara och absorberar svett.

  • Känns mindre snäva än höga stödstrumpor.

  • Minskar risken för åderbråck på fötterna och anklarna.
Bra information om ankelstödstrumpor

Ett perfekt köp för dina fötter inför längre resor, men även för jobb och fritid. Stödstrumporna motverkar svullnader, vilket är otroligt bra när man står och går mycket på jobb eller fritid.

Även när man sitter ner mycket på exempelvis jobbet eller när man reser, är det en stor fördel att använda kompressionsstrumpor då de ökar blodcirkulationen.

Det har blivit allt vanligare att man använder stödstrumpor som "resestrumpor" eller "flygstrumpor" istället för vanliga strumpor när man ska ut och resa. "Resestrumpor" minskar nämligen risken för att blodpropp ska bildas genom att öka blodcirkulationen.

Är du gravid kan strumpor som går till din ankel vara ett bra alternativ. Vid graviditet brukar ens fötter svullna och att använda produkter med kompression för att motverka svullnad är att föredra.

Köp av stödstrumpor är också att rekommendera om man jobbar inom vården. Där utsätter man sina fötter för stor belastning och stödstrumporna hjälper fötterna med belastningen.

Har du några frågor om ditt köp, tveka inte att kontakta oss på StrumpBoden.